Ser du denne kontakt webansvarlig av IL ROS.

Nyheter

Oppdatering 2: Treningen er åpen for både gutter og jenter, dvs. alle barn født i 2012 og 2013!

Oppdatering: her er link til gruppa på Spond-appen:https://group.spond.com/DWSGK

September 2021 vil det bli startet opp et felles innebandy lag for barn født 2012 og 2013 (3. og 4. klasse). Treningstid vil være torsdager kl 18-19 i ROS Arena, delhall C. Første trening blir torsdag 16. september kl 18. Barnet trenger kun stille med drikkeflaske og innesko. Vi låner ut kølle, ball og beskyttelsesbriller (så langt det rekker + evt. keeperutstyr om det blir aktuelt). Det er gratis å delta i oppstartsperioden.

Det er ikke krav til påmelding for å delta, men det hjelper ift. planleggingen å ha en viss kjennskap til interessen på forhånd (kapasitetshensyn). Så om dere vet barnet skal være med så send gjerne en epost til innebandy@ilros.no med barnets navn, skole, årstrinn og erfaringsnivå.

Har DU som forelder lyst til å bidra? Vi trenger flere trenere/hjelpetrenere og på sikt en lagleder. Det kreves ingen erfaring som trener tidligere eller kjennskap til innebandy fra før av, kun engasjement og lyst. Interesse meldes innebandy@ilros.no.

Kort om innebandy: Innebandy er et morsomt lagspill som spilles inne i haller med vant (provosoriske plastvegger som settes opp rundt banen for å avgrense og holde ballen i spill). Det kreves lite utstyr for å delta: kun innesko, kølle og ball samt beskyttelsesbriller. Keeper har i tillegg hjelm og polstret bukse/overdel og hansker. Sesongen er høst-vår, gjerne i overlapp med fotballen slik at innebandy begynner når fotballen slutter og vice versa. Kamper spilles over såkalte minirunder. En minirunde spilles på en lørdag eller søndag og består typisk av 3 kamper à i underkant av 20 minutter. Det tilstrebes å få alle kampene unnagjort på 2-3 timer slik at hvis man har første kamp kl 09 på en lørdag så er man gjerne hjemme igjen 12-13. På minirunder spiller man med 4 utespillere og en keeper. I løpet av en sesong deltar man gjerne på 4-6 minirunder. Det er ikke planlagt noen deltagelse på minirunder ennå, i første omgang blir det kun treninger (dette kan derimot endre seg).

21.07.2021
- vidarb

Sammen gjør vi idretten plastsmartes pV

Fra og med 3. juli vil det ikke lenger være tillatt å selge engangs plastprodukter i Norge. Engangsproduktene i plast som blir forbudt er bestikk, tallerkener, sugerør, rørepinner, ballongpinner og bomullspinner, i tillegg til take-away matbeholdere og drikkebegre som er laget av isopor. 

 

På idrettsarrangementer og konkurranser brukes det engangsprodukter i plast i store mengder. Slike produkter må nå byttes ut. Har idrettslaget ditt slike produkter på lager er det lov å bruke de opp. Forbudet gjelder kun salg. 

Norges idrettsforbund, WWF og Mepex har gått sammen om prosjektet Plastsmart idrett. Her presenteres konkrete råd og tips til idrettslagene og arrangører for tiltak som skal bidra til omstillingen fra bruk av engangs plastprodukter til andre og mer bærekraftige alternativerukter i Norge.stprodukter i Norge. med 3. juli vil det ikke lenger være tillatt å selge engangs plastprodukter i Norge.

30.06.2021
- arneborch

IL ROS har gått til anskaffelse av en bålpanne som alle kan bruke.

Den er plassert ved gapahuken oppe ved rulleskiløypa. Håper den blir brukt flittig og tatt godt vare på.

 

04.03.2021
- eivindl

Vi har gleden av å presentere prosjektet; Aktivt Lokalsamfunn i Spikkestadsonen! 


01.03.2021
- RobinJ

IL ROS ønsker å ta ett utvidet ansvar for å styrke tilhørigheten, fellesskapet og aktivitetsnivået til alle barn og unge i nærmiljøet. 

Vårt Aktive Lokalsamfunn prosjekt er ett samarbeid mellom IL ROS, Spikkestad Ungdomsskole, Spikkestad Barneskole og Hyggen Barneskole. 

Robin Jordalen er ansatt som aktivitetsleder for å jobbe både ut mot og på skolene og for IL ROS. Han tiltrer stillingen 1. januar 2021 og vi ønsker ham velkommen på laget.

 

 

17.12.2020
- arneborch

Mange barn og unge er ikke med i idretten. Fritidserklæringen sier at alle barn og unge har rett til å være med i en fritidsaktivitet. Asker idrettsråd vil at alle barn og unge skal ha mulighet til å drive idrett med venner i eget nærmiljø. Deltagelsen skal ikke begrenses av familieøkonomi, etnisitet, kultur, kjønn, legning eller mangel på sportslige ferdigheter. Derfor satt man i 2017 i gang med prosjektet Aktivitetsguide.

Hva er en aktivitetsguide?

17.12.2020
- arneborch

Her finner du en hygieneplakat som kan benyttes ifm arrangementer. Denne fikk ROS Håndball fra Kommunelegen ifm helgens cuper.

09.03.2020
- arneborch

IL ROS har utarbeidet en reisepolicy. Vi ønsker at våre medlemmer skal være bevisste på sikkerhet under sine reiser både i sine aktivitetetr i idrettslaget, men også privat.

 

 

 

26.09.2019
- arneborch