Fotballfrelste Mats (10) fra Hyggen jubler for IL ROS sitt nye prosjekt: – Hadde veldig mange fotballtreninger i uka før dette

Idrettslaget ROS sitt nye tilbud begynner å ta form!

2021-05-01
RobinJ

Av: Thomas Rud / Journalist Røyken og Hurum Avis.

Det er kanskje fotball som fortsatt står hans hjerte nærmest, men Mats Borgen digger likevel IL ROS sitt nye prosjekt.

Den 1. januar Robin Jordalen (28) ansatt som aktivitetsleder i ROS for det nye prosjektet som kalles Aktive lokalsamfunn i Spikkestadsonen.

Her ønsker klubben å ta et utvidet samfunnsansvar og komme ut til barna i skolene i Spikkestadområdet.

Det ble inngått avtaler med Hyggen skole, Spikkestad skole og Spikkestad ungdomsskole, og de er i dialog med Midtbygda.

– Jeg har fått mer lyst til å gjøre andre ting enn fotball. Jeg hadde veldig mange fotballtreninger i uka før dette. De proffe er ofte gode i andre sporter også, ikke bare fotball. Det er morsomt å gjøre litt forskjellige ting, sier Hyggen-elev Mats Borgen (10)

Vil ha e-sport

Aktivitetsleder Jordalen forteller at IL ROS gjennom det nye prosjektet først og fremst ønsker å fange de som ikke driver med organisert idrett, og de som kanskje ikke føler at de har noen tilhørighet med en særidrett som fotball eller håndball.

– Vi ønsker å tilrettelegge for et tilbud rundt dem. Vi skal også starte opp et spennende prosjekt rundt e-sport når pandemien tillater det. Vi ønsker å nå ut til skolene med det, og få de med på planene, sier Jordalen.

Gjennom prosjektet ønsker de også å rekruttere og vise flere barn de ulike sidene ved særidrettene.

– Vi ønsker å prøve å være den klubben i nærområdet som tar det ansvaret.

Ønsker bredt tilbud

I førsteomgang er det snakk om et toårig oppstartsprosjekt som fyrer på alle sylindere når verden er tilbake til normalen etter pandemien. Også Hyggen IF er med på prosjektet.

– Vi ønsker å være bærekraftig, og vi ønsker at det skal være et bredt tilbud med et bredt spekter når vi er tilbake til normalen, sier Jordalen.

– Jeg synes fotball er gøy, men det er sikkert andre som synes andre ting er mer morsomt. Det er sikkert andre som liker andre ting også som ikke handler om sport, sier Mats, og legger til;

– Friidrett er jo ganske gøy, så er det sikkert noen som synes e-sport er gøy også.

For å se hele sakens innhold: https://www.rha.no/fotballfrelste-mats-10-fra-hyggen-jubler-for-il-ros-sitt-nye-prosjekt-hadde-veldig-mange-fotballtreninger-i-uka-for-dette/s/5-70-297684